Annons
Annons


Snabbfixad cheesecake med blåbär

Fixa desserten i förväg! Sätt in den i frysen, ta fram den en halvtimme före servering. Ljuvligt krämig, enkelt att göra – alltid lika uppskattad.


Lite citron framhäver blåbärssmaken ännu mer.

Lite citron framhäver blåbärssmaken ännu mer.

Blåbärscheesecake

8 port
Tid: 30 min + 1 natt i frysen

200 g cookies (t ex Maryland)
100 g margarin eller smör

Fyllning:
250 g frysta blåbär
3 ägg
2 1/2 dl florsocker
400 g färskost av philadelphiatyp
2 dl vispgrädde
finrivet skal från 1 citron
saft från 1/2 citron

Annons

Garnering:
blåbär

1. Stöt kakorna med en mortelstav i en bunke. Smält matfett och blanda ner i de smulade kakorna.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Bred ut kaksmulorna i en smord tårtform, 24 cm i diam, med avtagbar kant. Platta till smulorna med baksidan av en sked.

3. Låt blåbären tina något. Skilj gulor från vitor. Tillsätt äggulor, florsocker och färskost till blåbären. Kör med en elvisp till en slät smet.

4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden ganska hårt. Vänd försiktigt ner äggvitor, grädde, citronskal och pressad citron i blåbärs- och ostblandningen.

5. Bred ut blandningen över kaksmulorna och frys in cheesecaken över natten. Ta ut cheesecaken minst 30 min före servering. Garnera med blåbär.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(22)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…