Annons
Annons


Black & White

Nu bjuder Mäster Grön och Svenska Moderådet på nya blomstrande kombinationer i svart, vitt och silver för för balkong och täppa.


svart petunia

En gammal verktygslåda blir trendriktig behållare till svart petunia ’Velvet’ och vit trädgårdsverbena. Här finns plats att breda ut sig!

Svarta blommor är ytterst sällsynta. Men på senare år har vi kunnat njuta av svarta violer, chokladskära och mörka petunior som ger oss möjligheter till nytt och snyggt växtval i blomsterlådorna.

Annons

Trender i all ära men det svarta och det vita är basfärger som är hållbara i alla tider. Det kan förtjänstfullt kombineras med alla övriga färger och på ett fantastiskt sätt anpassas till de flesta personliga stilar. Blomningen är överdådig, blommorna är vita eller i djupaste purpur, bladverket är silverskimrande eller nästan svart och kontrasterna blir både spännande och

attraktiva. Som exempel väver sig skira grenar av Snötörel och Sommarljus sig charmigt in mellan kompakta, mörka bladverk och täta Flitiga Lisa och Snöflinga kontrasterar med bladverket hos Batat och Hybridalunrot.

Både upprätta och hängande växter med silvergrå blad ger de svarta och vita växterna ett lyft, understryker deras särprägel. Variationerna är många, möjligheterna utan gräns. Låt fantasin sväva fritt, så blir blomsterlådorna himmelska!

Petunia i färgen svart är sensationellt snygg med sina sammetslika kronblad”, säger Lotta Ahlvar. Samplanterade vita blomster och silverfärgade blad uppstår stilig kontrastverkan som känns både modernt och klassiskt på en och samma gång. Inte att förglömma, min lilla fleråriga försommarfavorit, Hornviolen ´Molly Sanderson´ som ingen går förbi utan höjda ögonbryn.

petunia

Den silvriga vinkylaren med småpetunia på piedestalen anger färgtonen. De silverskimrande växterna med små, grå blad är malört och rabatteternell och den med svarta och elliptiska är en batat.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…