Annons
Annons


Bli en fena på fiskarter!

Fiske är en av Sveriges populäraste fritidssysselsättningar, men kunskapen om fiskarter är dålig och det vill Sportfiskarna råda bot på.


I samarbeten med Svenska artprojektet och Nationalnyckeln har Sportfiskarna framställt en app, Fisknyckeln, med alla fiskarter från svenska sötvatten. Här kan du lära dig hur fiskarna lever och ser ut och ta reda på vad du fått på kroken i sommar.

Annons

– Vi har märkt att kunskapen är dålig om fiskar och livet under ytan. Det finns alltså ett stort behov av appen. Med appen i telefonen har du alltid ett eget fisklexikon tillgängligt, säger Joel Norlin från Sportfiskarna.

Gilla Allas.se på Facebook

Fisknyckeln innehåller detaljerade beskrivningar och bilder av drygt 50 fiskarter som påträffats i svenska sötvatten. Med en funktion i appen kan du genom att svara på frågor om fiskens utseende få hjälp att identifiera vilken fisk du fått på kroken.

– Fisknyckeln är både för proffs och amatörer. Även till exempel vana sportfiskare som jag själv kan lära sig nya saker om både vanliga och ovanliga fiskar. För nybörjaren passar appen perfekt när det nappar nya arter i sommar, menar Joel Norlin.

Till och med sista juli är appen gratis att ladda ner.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…