Annons
Annons


Bli en julklappshjälte!


202004

Det prasslas med julklappspapper redan här på Allas redaktion – vi är med i projektet Aktion Julklappen som ordnas av Läkarmissionen för sjuttonde året.
Förra året fick 26 780 östeuropeiska barn en julklapp och i år har redan över 17 600 paket lämnats in av julklappshjältar i hela Sverige. Det betyder att ett stort lass med skrivblock, färgkritor, tandborstar med mera kan skickas till Moldavien, Ukraina och Rumänien inför julen.
”Det finns fortfarande barn i Östeuropa som inte har så mycket och då kan block och färgkritor vara nästan som en lyx. Vi ser också att de barn som deltar i Sverige tycker att det är både viktigt och roligt att dela med sig, säger Johanna Kratz, informatör på Läkarmissionen och projektledare för Aktion Julklappen.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Aktion Julklappen innebär att julklappshjältar runt om i hela landet slår in julklappar till barn i Östeuropa tillsammans med en personlig hälsning. Det kan vara skolor, företag eller föreningar som väljer det här sättet att visa sitt engagemang. I år hoppas Läkarmissionen att Aktion Julklappen når ut till fler barnfamiljer och privatpersoner som vill förgylla julen för barn som inte är vana att få så många paket.

Det är enkelt att delta och alla är välkomna! Klapparna lämnas på olika uppsamlingsställen i hela landet fram till fredag 22 november, sedan förmedlas de vidare till barn i Moldavien, Ukraina och Rumänien.

För att det ska bli rättvist för barnen som tar emot paketen har julklapparna samma innehåll. Så här ser årets önskelista ut:

1 blyertspenna

1 pennvässare

1 suddgummi

1 skrivhäfte

1 ritblock

1 ask färgkritor

1 tvål

1 tub tandkräm

1tablettask

1 jul- eller vykort med hälsning från dig. På engelska.

Mer information om  Aktion Julklappen hittar du HÄR!

Och här kan du se en film med en julklappsutdelning i Bukarest, Rumänien förra året:

httpv://youtu.be/5b1I8FYQmp8


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…