Annons


Krämig blomkålsgratäng med kassler

Ät supergott i skördesäsong! Laga mumsig blomkålsgratäng med motrötter från Ulrikas hälsokök. Smaksätt med senap, örter och toppa med riven ost.


Lättlagat och smakrikt – blomkålsgratäng med kassler.

Blomkålsgratäng med 
med kassler

524 kcal/port
4 port
35 min

1 stort blomkålshuvud
2 morötter
500 g kassler
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk dijonsenap
1 msk sötstark senap
1 krm provensalska örter
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
2 ägg
1 tsk smör

Annons

Garnering:
färsk rosmarin

1. Skär blomkålen i mindre buketter och morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern. Skiva resten.

2. Koka grädde, mjölk, senap och kryddor några min. Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost och sjud i 5 min. Salta och peppra.

3. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör om. Bryn kasslerskivorna i smör några min.

4. Häll blandningen i en ugnsform, lägg kasslerskivorna överst. Sätt in i ugn i 225°, 25 min. Garnera med färsk rosmarin och servera.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Currykyckling med blomkålsris

Köp gratängform direkt från oss!

Ulrikas kickstart ger dig färdiga scheman med kaloriberäknade recept för dagens alla måltider. Enkelt och lätt att följa! Boka dig idag!


(266)
(2)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…