Annons


Värmande läckert – snabbfixad sallad

Laga middag på 20 minuter. Blanda en läcker varm sallad och toppa med fräst halloumiost och pancetta. Hittar du inte pancetta kan du ta bacon i stället.


Det rökta fläsket, pancetta, och osten ger fin sälta.

Blomkålsriv 
med pancetta

408 kcal
4 port
20 min

1 litet blomkålshuvud
1 rödlök
1 liten vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
1 röd paprika
1/3 squash
salt och svartpeppar
1/2 dl hackad bladpersilja
2 msk gräslök
1 msk basilika
60 g bladspenat
200 g halloumiost
160 g rökt pancetta (italienskt lufttorkat sidfläsk)
1/2 msk olivolja
100 g cocktailtomater

Annons

1. Riv blomkålen eller mixa den i en matberedare. Fin- hacka lök och vitlök.

2. Bryn blomkål, lök och 
vitlök några min i olja.

3. Skär paprika och squash 
i lite större bitar och stek det med blomkålsriset. Smaka av med salt och peppar. Blanda 
ner bladpersilja, gräslök och basilika.

4. Fördela spenatblad på tallrikar och lägg på blomkålsriset. Skär halloumi och pancetta i bitar och stek i olja några min. Fördela på salladen och lägg på tomater.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Vintersallad med fetaost och oliver

Alla mina kurser är baserade på lågkolhydratkost, de få kolhydrater vi äter under kurserna kommer främst från grönsaker som vi äter rikligt av. Läs mer här


(1)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…