Annons
Annons


Skönheter i oktober

Förnya på fönsterbrädan och i utekrukan!


Höststjärnan Princettia

Höststjärnan Princettia är tålig inomhusblomma.

Höststjärnan Princettia är egentligen en tålig julstjärna. De rosa bladen i stjärnan liknar kronblad, men de är i själva verket högblad. De verkliga blommorna är små och gula och sitter i mitten av högbladen. Stjärnorna finns i mängder av rosa nyanser och ibland med ljusa kanter. Stjärnorna kontrasterar vackert till bladen, som är mycket mörkt gröna, lite styva och med vackra nervmönster. Växtsättet är kompakt och kraftigt.

Annons

Princettia trivs nästan var som helst i rummet utom över ett varmt element eller i drag. Den vill ha ljummet vatten med en svag dos näring när jorden torkat lätt. Ge den hellre lite för lite än för mycket vatten!

Tips! Princettian är också hållbar som snitt och kan med fördel sättas i en liten vas.

Hebe

Hebe är vacker i utekrukor tillsammans med andra höstblommor.

Hebe vill vi främst ha för dess vackra gröna blad. Det finns en uppsjö av sorter med olika färger på bladen: blågröna, gråblå, gulgröna och brokbladiga.

Hebe passar för utplantering i urnor, balkonglådor och i krukan vid ytterdörren på hösten. De trivs i alla lägen och gör sig fint tillsammans med cyklamen, ljung och prydnadskål. Ett annat användningsområde för hebe är en kruka med sommarblommor som behöver lite nytt sällskap.

De flesta hebe övervintrar inte i vårt klimat men de står fina under mycket lång tid. Det är anspråkslösa växter, men de får inte torka ut.

Det är också fint att placera ljus, växter och säsongens skörd på en liten bricka tillsammans.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…