Annons
Annons


Blomma värd en egen dag

I dag, onsdagen den 15 januari, firar vi de färgglada och krispiga tulpanerna och tillägnar dem en egen dag. Blommorna symboliserar ljusets återkomst och att våren är i antågande. Ge ett fång med vackra tulpaner till någon du tycker om och som du vill göra glad.


tulpaner i många färger

Vackra tulpaner i många färger blir fina tillsammans. Foto: Blomsterfrämjandet

Svenska tulpandrivare jobbar oavbrutet för att få fram tulpaner av toppkvalitet. För att få blommor av hög kvalitet som håller länge arbetar odlarna med bra och friska lökar. Odlandet är ett hantverk som har pågått under många år och som ständigt utvecklas med hjälp av ny teknik. Svenska tulpaner är riktigt klimatsmarta, mycket energi är lagrad i löken från Holland och i Sverige odlas de i växthus värmda med fjärrvärme och biobränsle, berättar Blomsterfrämjandet.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook
tulpanbukett

Glädj någon med vackra tulpaner. Foto: Blomsterfrämjandet

Tillgången på närproducerade svenska tulpaner är god under hela den intensiva säsongen mellan nyår och påsk. Blommorna håller längre och är märkta med kvalitetsmärket Svenskt Sigill.

Tulpaner är lätta att lyckas med och en bukett håller sig fin ca 1 vecka. För bästa hållbarhet skär man av ca 1 cm av stjälkarna med en vass kniv. Då tar tulpanerna lättare upp vatten. Placera tulpanerna i en vas och fyll upp med friskt och svalt vatten. Låt stjälkarna få stöd av förpackningen under tiden de suger vatten. De blir då raka och fina. Ta sedan bort förpackningen och placera blommorna ljust men helst inte i direkt solljus. Tänk också på att placera tulpanerna en bit ifrån färsk frukt eftersom tulpanernas åldrande påskyndas av den etylengas som frukten avger.

Kolla in testet som Allas Anette Frennessen har gjort med två tulpanbuketter köpta i en vanlig matbutik. Den ena står i rumstemperatur dygnet runt och den andra får flytta ut i garaget på natten. Hur länge håller buketterna sig vackra? Blir det någon skillnad på blommorna?


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…