Annons
Annons


Blommande trender för 2015

Nu när hösten och vintern har oss i sitt grepp blickar vi gärna fram emot vår och sommar och planerar vilka blommor vi vill ha hemma, på balkong och i trädgården. Vi har tjuvkikat lite på vad som är på gång.


Blomtrender 2015

Sagosommar är en romantisk trend  och en dröm om den kravfria trädgården.

De tre tydligaste trädgårdstrenderna inför 2015 har fått namnen Sagosommar, Hotellkänsla och Välkommen till Tropikerna. Blomsterfrämjandet presenterar trenderna lite närmre.

Sagosommar

Sagosommar är en romantisk trend och en dröm om den blomstrande, kravfria trädgården där naturen får bestämma och årstiderna får ta plats. Blommande krukväxter i pudriga pasteller är ett säkert kort.

Annons

Vi blandar gärna prydnadsväxter med snittblommor och kryddväxter på fönsterbrädan. Genom att bygga på höjden med exempelvis en hylla blir det mer plats. Små skålar kan fyllas med växter och en avbruten blomma blir fin i en vas.

Att odla och köpa ätbara växter är fortfarande populärt och att plantera ätbara växter tillsammans med blommande krukväxter på balkongen är nästan ett måste. Även i entrékrukan och på terrassen mixar vi sommarblommor med kryddväxter och annat ätbart.

Till trenden sagosommar passar växter i pastellfärgade toner med ett romantiskt skimmer över sig. Hortensia, pelargon, begonia och azalea är några exempel.

 

Trädgårdstrender 2015.

Klassiskt exklusivt och elegant är trenden ”Hotellkänsla”.

Hotellkänsla

Klassiskt, exklusivt och elegant – det är nyckelorden i trenden som döpts till Hotellkänsla. Det ska vara ombonat men stramt.

De flesta växter passar in. Det handlar mer om vilket material och färg det är på krukan, som ska kännas lyxig och flärdfull. Placera krukor i grupp och satsa på lite större växtermed spännande bladverk och form.

På fönsterbrädan utgör formstarka växter som uppstammad azalea och bågformad murgröna en bra bas. Rexbegonian med sina vackra blad, bedårande saint paulia och kornettblomma är andra bra val för att skapa rätt stämning. Krukväxter med vita blommor som gloxinia, svärmors tunga, julstjärnor eller en bunt vita tulpaner hör också till.

Ute dominerar de gröna växterna, med mycket blad och även prydnadsgräs.

 

Trädgårdstrender 2015

Ett blommande fågelbad får tropikerna att kännas nära.

Välkommen till tropikerna

Här passar växter i starka och glada färger in. Vi bygger på höjden, gärna i krukor och korgar med naturlig touch. Växterna får stå för färgen och vi blandar friskt så resultatet blir vilt och busigt.

Inne väljer vi färgklickar som våreld, gloxinia och gerbera som passar till monsterans maffiga gröna blad. Vi hänger amplar och korgar i fönstret för att skapa en skön och mjuk inramning med växter.

I trädgården och på balkongen är ett fågelbad fyllt med färgglada blommor ett givet blickfång.

Växter i gula toner är rätt och den klassiska tagetesen har fått revansch, både som solitär och i samplanteringar. Toffelblomman är en annan utomhusfavorit.

Stegar att ställa mot väggen är perfekta att hänga amplar i. Det skapar en lummig och frodig känsla, precis som i tropikerna.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…