Annons
Annons


Blomstrande trender

De tydligaste blomstertrenderna inför 2014 är en hyllning till de historiska värdena, att det kollektiva glada odlandet hamnar i fokus och inte minst att prydnadsväxter gör comeback i inredningen.


Grönt i inredningen är en stor trend som kommer.

Grönt i inredningen är en stor trend som kommer. Foto: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke Schmidt

Kollektivt odlande.

Kollektivt odlande.

Att ta tillvara gamla kunskaper inom odling och matlagning ligger i tiden. Här passar växter in som har en historia att berätta, men också de som skapar ett möte mellan tradition och nytänkande.

Annons

Färgvalen är lugna; torra pasteller och naturliga toner i beige, brunt och terrakotta. Tulpaner, pelargon, lavendel, hortensia, rosenskära, cyklamen, heliotroprisp och alunrot är exempel på växter som hör hemma här.

Gilla Allas.se på Facebook

Färg och glädje, familjen i fokus och långbord där alla får plats är honnörsord i trenden som kallas kollektivt odlande. Men det finns också plats för cityodlaren med den lilla balkongen som vill skapa en lummig oas. Här syns växter med rik blomning och starka färger. Idealet är att trädgården och hemmet blir lite vildare och inte så tillrättalagt.

Färgvalen är starka med karibiskt klara färger och inslag av neon. Tagetes, dahlia, trädgårdsverbena, prydnadsgräs, krysantemum, julstjärna, amaryllis, begonior – är färgklickar som man måste ha!

Den historiska trädgården.

Den historiska trädgården.

I trenden grönt är skönt är det dags för det gröna att flytta in igen. Lampor blir växtlampor, bord blir blomsterbord, drinkvagnar blir blomstervagnar… Hälsomedvetandet och intresset för såväl ätbara som de frodigt gröna växterna passar in här.

Färgmässigt gäller gröna, gula och vita toner. Växtval: tomat, gurka, kryddväxter, murgröna, minipåsklilja, slideranka, alunrot och så klart våreld/höstglöd.

Trenderna presenterades av Elmia Garden i samarbete med Blomsterfrämjandet.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…