Annons
Annons


Billigt och 4-stjärnigt i Tallinn


I Tallinns finns det mycket att se.

I Estlands huvudstad Tallinn bor du flott på världens billigaste 4-stjärniga hotell, enligt en undersökning från 2010 gjord av hotels.com. Snittpriset för ett rum var 62 euro per natt. Detta kan jämföras med 101 euro i Helsingfors och 129 euro i Stockholm.

Annons

Ordförande i Estlands restaurang- och hotellförbund, Feliks Mägus, säger att strax innan den ekonomiska krisen 2009 invigdes flera 4-stjärniga hotell i Tallinn. Efterfrågan minskade, konkurrensen hårdnade och priserna föll. Mägus tror att rumspriserna kommer att stiga med ca 10 procent i år.

Gilla Allas.se på Facebook

Enligt växlingsbolaget X-changes undersökning från 2010 är Estland det näst billigaste landet i Europa att semestera i för oss svenskar.

Runt Tallinn finns det många fina vandringsplatser.

Passa också på att utforska Estlands vandringsleder och skogar under din vistelse. I de statliga skogarna gäller allemansrätten och det finns 18 naturcentra med hyddor, stugor och tältplatser som turister kan nyttja. Flera av vandringsleden finns i Tallinns närområde. Tältplatserna och hyddorna är för det mesta kostnadsfria övernattningsplatser.

Estniska skogsvårdsstyrelsen ger mer information om vandringsleder och skogar där allemansrätten gäller.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…