Annons
Annons


Bo Kaspers – bakom kulisserna!

I år firar Bo Kaspers Orkester 25 år som band. Med sitt skickliga låtsnickeri och sina kluriga texter har de charmat svenskarna sedan början av 90-talet. Men hur ser livet ut bakom kulisserna?


Bo-Kaspers-SVT

I en nyproducerad dokumentär av Ola Christoffersson får vi komma nära bandet och blicka tillbaka på deras 25 år tillsammans.

Publiktester

Vi följer orkestern från de sista inspelningsdagarna av nya skivan ”Redo att gå sönder” och får vara med när de premiärspelar den under tre varma sommardagar på Fårö, Gotland. Bandet valde för en gångs skull att testa de nya låtarna inför publik innan skivan var släppt.

Annons

Förutom en laddad sensommarkonsert på Fårö, får vi se när bandet framför de nya låtarna för en samling överraskade semesterfirare på ett crèperie och för en gotländsk präst i Bunge kyrka.

Retroband

Utöver de unika framträdandena från ett av Sveriges mest uppskattade liveband får vi i filmen höra historien om hur Bo Kaspers orkester gick från storstadshippt retroband i början av 90-talet till en av Sveriges mest uppskattade och populära grupper.

Konflikter

Under en intim och öppenhjärtig middag tittar bandet på gamla arkivklipp och pratar om sin tid tillsammans; det ska visa sig att det har gnisslat ordentligt i Bo Kaspers maskineri genom åren med konflikter och kriser. Vi får också träffa många av de personer som varit viktiga för bandet genom karriären, bland dem Lars Halapi som hoppade av bandet efter tre skivor. Han berättar hur han ser på personkemin i bandet och varför han hoppade av.

Medverkar gör även musikproducent Christian Walz och skådespelare Robert Gustafsson

Bo Kaspers orkester:

  • Bo Sundström
  • Mats Schubert
  • Fredrik Dahl
  • Michael Malmgren

Bo Kaspers – Vi kommer aldrig att dö: Fredag 26 februari, kl 22.00 i SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…