Annons
Annons


Bob Dylan ställer ut Danmark!


Det Nationalhistoriske Museum på Fredriksborg Slott, på Nordsjälland i Danmark, har fått den stora äran att ställa ut musiklegenden Bob Dylans senaste konstserie ’Bob Dylans: Face Value’. Utställningen hade premiär den 17 april och har hittills endast visats på National Portrait Gallery i London.

Annons

72-åriga Bob Dylan fortsätter att överraska världen. Att Bob Dylan tecknat och målat sedan barnsben är något som tidigare varit okänt för allmänheten, men under de senaste åren har hans verk ställts ut vid en staka tillfällen.

Gilla Allas.se på Facebook

Sedan den 17 april bjuder Fredriksborg Slott och Det Nationalhistoriske Museum i Hillerød på Nordsjälland in till den enastående konstutställningen ’Bob Dylans: Face Value’ skapad av kulturikonen och musiklegenden. Det är första gången utställningen visas i Norden, tidigare har den endast visats på National Portrait Gallery i London under hösten 2013.

Utställningen består av 12 nya porträtt i pastell på både verkliga och fiktiva personer. De mystiska och gåtfulla porträtten återspeglar Bob Dylans samlade intryck av människor han träffat eller fantiserat om genom åren.

-Det är en stor ära för oss att få ställa ut Bob Dylans senaste konstverk för första gången i Norden. Bob Dylan är en levande legend och det känns fantastiskt att få vara en del av något han skapat. Fredriksborg Slott ligger beläget endast en halvtimmas bilfärd ifrån Köpenhamn så jag tycker verkligen att man ska passa på att se utställningen som visas fram till 3 augusti, säger Mette Skougaard, direktör på Det National historiske Museum.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…