Annons
Annons


Boktips!


TusenskonorI veckan kommer Kristina Ohlssons roman ”Tusenskönor” (Piratförlaget) ut. Boken är en uppföljare till debutromanen ”Askungar” som kom förra året.

Ur handlingen:

Ett prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv efter att han fått beskedet om att hans dotter är död.
Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.
Samidigt upptäcker en svensk kvinna som befinner sig i Bangkok att någon försöker montera ner henns liv för att helt skärma av henne från omvärlden.
Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an dubbelmordet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför någonting långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga samman utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Jag har inte läst ”Askungar” men blir snabbt bekant med Fredrika Bergman och hennes kollegor. Intrigerna och händelseförloppen är många och lite invecklade, ett tag undrar jag om de verkligen hör ihop. Men Kristina Ohlsson lyckas väva samman allting, bit för bit, på ett pedagogiskt sätt utan att avslöja vad nästa drag blir. Efter många tvära kast på slutet kommer äntligen den oväntade upplösningen. Jag sträckläste sista halvan av boken! En spännande bok för regniga höstdagar.

Av Johanna Svan


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…