Annons
Annons


Lättbakat – klart på ett kick

Suveränt lättbakade småkakor. Du fixar dem på en halvtimme. Godast är de att göra med smör men det går även bra med margarin. Går utmärkt frysa in. Lägg dem i rena burkar. Undvik papper i botten eller mellan kakorna. Det kan suga åt sig fett och ge härsken lukt eller smak.


Knapriga bondkakor med touch av pepparkaka.

Knapriga bondkakor med touch av pepparkaka.

Bondkakor med kanel

60 st
Tid: 30 min + 1 tim i kyl

50 g sötmandel
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl råsocker
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 msk sirap
1 msk vatten

Annons

1. Hacka sötmandeln, den behöver inte skållas innan.

2. Blanda smör med strösocker och råsocker i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bikarbonat, kanel, kardemumma, ingefära, sirap, vatten och sötmandel och arbeta ihop till en deg.

3. Dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en lång längd. Plasta in längderna och lägg dem kallt i 1 tim.

4. Skär varje längd i ca 1/2 cm breda skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

5. Grädda kakorna i 200 grader ca 8–10 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…