Annons
Annons


Bonnie Tyler: Snälla, snälla… rösta på mig!


Englands Bonnie Tyler ber högre makter om hjälp för att vinna Eurovision Song Contest.

Att höra ett hundratal journalister och fans sjunga växelsång med Bonnie Tyler är bara en av de lite märkliga saker som händer under en musikfest som Eurovision Song Contest!

Låt oss ta det från början: Bonnie Tyler kommer in på presscentrats podie för fotografering och en kortare intervju av Alexandra Pascalidou. Alexandra berättar att hennes favoritsång när hon var ung var Bonnie Tylers megahit ”Total Eclipse of My heart” och ber stjärnan sjunga en snutt av den startar växelsången.

Annons

”Turn around” sjunger mediafolket och Bonnie Tyler svarar. Ett kul ögonblick i Eurovisionbubblan.

Försenade albumet
Sen berättar Bonnie att årets engelska bidrag ”Believe in Me” spelades in redan i fjol höstas och är ett av flera spår hennes nya album.

– När vi höll på att välja ut singlar, kom någon på att ”Believe in Me” skulle passa bra till Eurovision Song Contest. Och då bestämde vi det – vilket innebar att mitt album nu är ett halvår försenat, och släpps nu i stället.

Positiva reaktioner
Bonnie Tyler slog igenom i mitten av 70-talet med först ”Lost in France” och ett par år senare med superhiten ”It’s a heartache” och tillhör Storbritanniens allra största Det här är första gången hon är med i Eurovision Song Contest och reaktionerna hemifrån har varit bra.

– Det har bara varit positiva reaktioner hemirfån. Vi brukar ju bli sist, och nu har de väl vissa förhoppningar så snälla; rösta på mig! uppmanar hon åhörarna i lokalen.

Varnar för Norge
Hon vet att det är tufft även för en storstjärna att plocka hem vinsten i ESC. Namnet betyder inte så mycket, utan det är låten som står i centrum. Bland de tuffaste konkurrenterna pekar Bonnie Tyler ut förhandsfavoriten Danmark, men höjer också ett varningens finger för Ryssland och Norge.

– De har starka sånger allihop, säger hon och avslöjar att ”Waterloo” med ABBA är hennes favoritvinnare genom alla år.

-Jag var så stolt när jag för en tid sedan fick äran att posera med deras dockor på Madame Tussauds vaxkabinett i London. det var stort.

Operation bakom rösten
Bonnie Tyler berättar också om operationen som gav henne den särpräglade rösten:

– Jag hade några knutor på stämbanden som togs bort. Jag beordrades attva ra tyst i sex veckor! Kan ni tänka er det? Jag tyst i sex veckor! När jag började prata igen var min röst mer Whiskey!

Firar på scen
Trots sin erfarenhet och glädjen av att stå på scen tar hon inga framgångar för givet. Inför varje framträdande söker hon lite extra hjälp:

– Jag ber alltid en bön innan jag går upp på scen, jag ber att Gud ska hjälpa mig att göra ett bra framträdande.

Om några veckor fyller hon 62 år och har inga problem med att hitta på hur det ska firas.

– Då jobbar jag! Vad skulle jag annars göra? Jag älskar ju att stå på scen!

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…