Annons


Laga supersnabbt – bönsallad med lax

Tio minuter räcker – sedan är maten klar. Ljuvligt smakrik och varm sallad med en bas av bönor toppad med varmrökt lax. Några droppar citron ger extra piff.


Lax och avokado gör salladen mättande och delikat.

Bönsallad 
med lax

371 kcal
4 port
10 min

400 g konserverade 
blandade bönor
1/2 rödlök
2 avokador
1/2 msk olivolja
2 dl gröna ärter
50 g bladspenat
1/2 citron, urpressad 
saft
1 msk hackad dill
salt och svartpeppar
300 g varmrökt lax
dillkvistar

Annons

1. Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål. Skala och hacka rödlöken. Skär avokadorna i tärningar.

2. Bryn rödlöken i lite olja. Blanda ner ärter, spenatblad, citronsaft och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda ner avokado och bönor och lägg upp på tallrikar. Fördela lax över och 
dekorera med dillkvistar.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Här hittar du fler recept från Ulrikas hälsokök

Det är aldrig för sent att förändra sin livsstil. Det enda du behöver är en stor dos motivation, inspiration och ny kunskap. Och allra helst en kickstart – ett färdigt schema med kaloriberäknade recept för dagens alla måltider.
Läs mer här

 


(3)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…