Annons
Annons


Busgoda bounty-bollar

Små och krämiga godbitar med suverän kokossmak. Så här lätt gör du ditt eget Bountygodis, ännu mumsigare än det du hittar på butikshyllan.


Tillsätt 3 msk Bacardi-rom för ännu mer kokossmak. God smaksättare är också skalet från en lime och en tesked ingefära.

Bounty-bollar

25 st

50 g smör
1/2 dl kokosgrädde
150 g kokos
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
250 g mörk choklad
100 g vit choklad

Annons

1. Smält smör med kokosgrädde i en kastrull. Blanda i kokos, socker och vanilj. Låt kallna så att kokosen sväller lite.

 

 

 

2. Ta en tesked smet och forma en boll med hjälp av en annan tesked. Eller rulla lätt i händerna. Lägg på bakpappersklädd plåt.

 

 

 

3. Ställ in i frysen i ca 40 min. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen.

 

 

 

4. Lägg dem på bakplåtspappret igen. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och häll i en spritser. Klipp ett litet hål i ändan och garnera dina bollar.

 

 

 

Av Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Caroline Tengen

Prova också: Smarriga snickersbitar


(48)
(3)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…