Annons
Annons


Bra start på veckan

Varm frukt samsas med vit choklad, mandelmassa, och pinjenötter i den läckra desserten gino.


mandelgino

Drömgod mandelgino

4 port
Tid: 15 min + 15 min i ugn

250 g fryst mango och hallon
1 banan
1 apelsin
50 g vit choklad
50 g mandelmassa
25 g pinjekärnor

Till servering:
vaniljglass

 1. Bred ut mango och hallon i en smord ugnsfast form. Skiva bananen och skär apelsinen i hinnfria klyftor. Strö banan och apelsin i formen.

Annons

2. Hacka chokladen grovt och skär mandelmassan i skivor och sedan tärningar. Strö choklad, mandelmassa och pinjekärnor över frukten.

3. Gratinera frukten högt upp i ugnen i 200°, 10–15 min. Servera varm med glass.

Av Kristina Eriksson
Foto: Martin Skredsvik


(13)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…