Annons


Brasse Brännström är död


Den folkkäre skådespelaren Lars Erik ”Brasse” Brännström avled på fredagen.

En ambulans skickades under fredagskvällen till hans bostad i centrala Stockholm. Hans tidigare hustru Git Erixon bekräftar dödsfallet.

Annons

– Han finns inte med oss längre, säger Git Erixon till Aftonbladet.

Brasse Brännström blev otroligt folkkär efter sin medverkan i det kulförklarade pedagogiska barnprogrammet ”Fem myror är fler än fyra elefanter” på sjuttiotalet.

Gilla Allas.se på Facebook

Efter genombrottet med Fem myror arbetade Brasse Brännström bland annat som manusförfattare, han var exempelvis med och skrev ”Mitt liv som hund” som 1985 nominerades till en Oscar, för bästa manus.

Brasse har genom åren varit med i ett flertal filmer, tv-serier, julkalendrar och teateruppsättningar, som Åsa-Nisse (2011), Pelle Svanslös (1997), Hon och Hannes (2005-2006) och Varning för barn (1976).
I ”Sprängaren” (2001) spelade Brasse Brännström en osympatisk reporter, hjältinnan Annika Bengtzons värsta fiende. Och 2005 återförenades han med sin parhäst Magnus Härenstam i komedin ”Muntergökarna” på Chinateatern i Stockholm.

På senare tid har han hållit sig undan rampljuset.

Brasse Brännström blev 69 år.

 


(17)
(0)Annons

  • Ella

    Tragiskt, känns lite som om man fått höra om en bortgången barndomsvän man inte träffat på länge. Så ofta man satt som liten och skrattade framför tv:n.
    Vila i frid och gå med änglarna nu <3


Annons

Laddar nästa sida…