Annons
Annons


Britter i topp för resor till Sverige


Det var britter, följt av tyskar och amerikaner som i störst utsträckning reste till Sverige under 2013. Det visar statistik från nätresebyrån Expedia som har kartlagt och analyserat resebokningarna till och från Sverige 2013. Bland svenskar var de populäraste resmålen Storbritannien, Spanien och Kanarieöarna, medan Japan stod för den kraftigaste ökningen.

Annons

– Fler och fler upptäcker Sverige som turistmål. Vi är kända för vår fantastiska natur och blir hyllade världen över för vårt rika kulturliv och moderna matkultur. Det har satt Sverige på kartan och gjort det till ett hett resmål, säger Susanne Svensson, marknadschef för Expedia i Norden.

Gilla Allas.se på Facebook

Storbritannien populärast bland svenskar, medan Japan ökar mest

Expedias bokningsstatistik visar också att det var Storbritannien, USA och Spanien som var de populäraste destinationerna bland svenskar under förra året.

Av bokningsstatistiken framgår det dessutom vilka resmål som ökat mest, procentuellt sett, jämfört med föregående år. Här toppar Japan listan, dit bokningarna hos Expedia.se mer än fördubblats. På andra plats hamnar Storbritannien, följt av Ungern, Spanien och Portugal och trenden för dessa destinationer ser ut att fortsätta under 2014 eftersom sökningarna redan har ökat med 50 procent.

Nationaliteter som i störst utsträckning bokade resor till Sverige enligt Expedias bokningsstatistik:

Britter

Tyskar

Amerikaner

Norrmän

Italienare

Japaner

Holländare

Danskar

Kanadensare

Fransmän

 

Mest bokade destinationer från Sverige enligt Expedias bokningsstatistik:

USA

Storbritannien

Spanien och Kanarieöarna

Tyskland

Italien

Frankrike

Danmark

Tjeckien

Nederländerna

Thailand


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…