Annons


Krämigt gott – broccoli- och 
spenatsoppa

Bjud på läcker hälsogrön soppa med broccoli och spenat. Toppa med räkor för lyxkänsla. Både laktos- och glutenfri.


Skippa räkorna för en helt vegetarisk soppa.

Broccoli- och 
spenatsoppa

147 kcal/port
4 port
20 min

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
1 liter vatten
2 msk lantbuljong (eller grönsaksfond/buljong)
1 broccolistånd
200 g färsk spenat
1 kruka färsk koriander
1 dl kokosmjölk
salt, svartpeppar

Annons

Topping:
2 dl handskalade räkor i lag
2 msk sweet chili-sås
2 msk hackad färsk koriander

1. Hacka lök och vitlök, fräs i olja. Häll i vatten och buljong, koka upp.

2. Skär broccolin i bitar, lägg i kastrullen med spenatblad. Sjud på svag värme ca 10 min.

3. Tillsätt koriander och mixa soppan slät. Blanda i kokosmjölk. Salta och peppra.

4. Blanda räkor med sweet chili-sås och koriander att toppa soppan med.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Här är fler recept från Ulrikas hälsokök

Det är aldrig för sent att förändra sin livsstil. Det enda du behöver är en stor dos motivation, inspiration och ny kunskap. Och allra helst en kickstart – ett färdigt schema med kaloriberäknade recept för dagens alla måltider.
Läs mer här


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…