Annons


Läcker pizza toppad med skinka och mozzarella

Njut av pizza de luxe! Rökt skinka, färska tomater och fräsch rucolasallad ger ett en extra fräsch ton till den mozzarellatäckta broccolibotten. Festligt med massor av smak.


Spännande glutenfri botten gör pizzan extra smakrik.

Broccolipizza 
med skinka

471 kcal per port
2 st
30 min

1 broccolistånd
2 ägg
½ dl riven mozzarella
½ dl riven parmesanost
1 krm torkad oregano
salt, svartpeppar

Topping:
½ dl ajvar relish
1 pkt mozzarella, 125 g
½ rödlök
100 g rökt skinka
salt, svartpeppar
100 g små kvisttomater
25 g rucola
lite färsk basilika

Annons

1. Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en grynig massa och lägg i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda och bred ut till två pizzabottnar på en bakplåtspappersklädd plåt.
2. Grädda i 250° i 7–10 min. Ta ut och låt svalna 10 min. Bred på ajvar relish. Riv mozzarella, skiva rödlök och skinka. Fördela allt på pizzorna, 
salta och peppra. Grädda i ca 10 min.
3. Dela tomater och lägg 
på pizzorna tillsammans med rucola och basilika.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas västerbottenspizza med rödbetor

Under 2 veckor får du färdiga inköpslistor, nyttiga och enkla maträtter samt daglig coachning!
Boka dig på Ulrikas kickstart Xtreme – 2 veckor onlinekurs för 398 kr. Klicka här.

 


(13)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…