Annons
Annons


Lättbakade brownies med choklad och nötter

Lättbakade brownies i långpanna. Skär till små godbitar och servera gärna med grädde eller glass. Lika gott till både fika som till dessert.


Underbara brownies med både vit och mörk choklad.

Underbara brownies med både vit och mörk choklad.

Brownies med vit choklad

16–20 bitar
Tid: 45 min

4 ägg
4 dl strösocker
200 g smör
200 g mörk choklad (gärna av bättre kvalitet)
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
100–150 g osaltade cashewnötter
ca 75 g vit choklad

Annons

Till servering:
vispad grädde eller vaniljglass och bär

1. Rör ihop ägg och socker (vispa inte).

2. Smält smöret, lägg i fint hackad choklad och rör om tills det har smält. Häll chokladblandningen i äggsmeten och rör om.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Blanda mjöl och och kakao, sikta ner blandningen under försiktig omrörning.

4. Vänd ner cashewnötterna och häll smeten i en bakpappersklädd form, 30×20 cm.

5. Hacka den vita chokladen och strö den överst i formen. Grädda mitt i ugnen i 175 ca 30 min. Det ska vara lite kladdigt i mitten.

6. Låt svalna, skär i rutor. Servera med vispad grädde eller glass och bär.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Sugen på fler sorters brownies. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(101)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…