Annons
Annons


Brownies med jordnötskola

Gott som godis! Om du inte äter upp allt på en gång kan du frysa in och ta upp allteftersom. De tinar på nolltid.


brownie24 st
Tid: 30 min + 35 min i ugnen

Tänk på att kolakrämen kommer att tjockna när den kallnat.
Jordnötterna kan bytas ut mot hasselnötter eller salta cashewnötter.

 200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Annons

Kolakräm:
150 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl rårörsocker
3 dl salta jordnötter

Garnering:
100 g mjölkchoklad

1. Smält choklad och margarin eller smör i en kastrull.

2.  Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Häll chokladblandningen och mjölblandningen i äggsmeten. Rör så att allt blir blandat.

3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 20×30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 175° i ca 35 min. Låt kakan svalna något i sin form.

4. Lägg margarin eller smör, vispgrädde, sirap och rårörsocker i en kastrull. Koka kolakrämen under omrörning i ca 12 min. Den ska bli skummig och tjock. Rör ner jordnötterna, låt kolakrämen svalna något.

5. Bred kolakrämen över kakan. Smält chokladen över vattenbad, ringla den över kolakrämen. Ställ kakan i sin långpanna i kylskåpet i 2–3 tim. Dela kakan i rutor.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(25)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…