Annons
Annons


Brownies – hösttröst

Choklad, nötter och marshmallows är bästa bakkompisar! Baka dem till en härligt krämig brownie och skär den i mindre bitar. Förförande!


Gott som godis!

Gott som godis!

Brownies

20–25 st
Tid: ca 1 tim

200 g mörk choklad
150 g smör
2 1/2 dl socker
1/2 dl rapsolja
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
100 g valnötter
1/2–1 dl minimarshmallows

Annons

Garnering:
3/4 dl socker
ca 50 g rostade hasselnötter

Till servering
frukt eller bär
vispad grädde

1. Grovhacka chokladen och lägg den med smöret i en kastrull. Smält ihop under omrörning på svag värme. Dra kastrullen från värmen.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Vispa i socker, olja och ägg. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner under omrörning. Vänd ner valnötter och marshmallows. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20×20 cm.

3. Grädda i 175°, 25–28 min. Låt stelna svalt. Skär i rutor.

4. Garnering: Smält sockret, gärna i gjutjärnspanna, till en gyllenbrun färg. Rör inte så mycket. Vänd ner nötterna snabbt och stjälp upp på bakpapperstäckt plåt. Låt stelna. Grovhacka massan och strö den över kakorna. Servera med frukt eller bär och vispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(55)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…