Annons


Brukar kvinnor ha större sexlust än män?

En man hörde av sig till oss och undrade hur normalt det är att kvinnor har större sexlust än män.


sex

Fråga:
Hur vanligt är det att kvinnor har större sexdrift än mannen? Jargongen på mitt arbete är hård och killkompisar berättar hur deras egen sexdrift kör slut på deras flickvänner. Själv brukar jag inte knysta ett ord om hur det är med mig, även om jag ibland faller in i deras snack och håller med fast min verklighet ser helt annorlunda ut. Det är jag som blir totalt slutkörd och jag tycker hennes sexaptit bara ökar med åren. Jag är 52 år och hon är 41.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Undrande

Svar:
Vilket av könen som har störst sexdrift är omöjligt att svara på. Män och kvinnor har mer likheter än olikheter, och skillnader är större mellan människa och människa än beroende på kön.
Normer, kulturella skillnader, uppfostran, fördomar och erfarenheter samt ålder påverkar hur starkt sexdriften levs ut. Hos killar är den sexuella aptiten generellt störst före 30 för att därefter klinga av med åren, medan tjejers sexlust ökar med stigande ålder och många kvinnor upplever att de når sin höjdpunkt efter 40 år.
Som du själv har märkt är jargonger inget rättesnöre utan ska tas med en nypa salt. Det är lätt att falla för grupptryck och säga sådant som förväntas i stället för att berätta hur verkligheten ser ut. Det blir lätt stereotypa bilder även om sanningen kan vara den motsatta. I alla fall uppstår enklast sexliv när vi hittar en partner med liknande lust och drift som vår egen.

Nina Ljungberg, relations- och samlevnadsexpert hos Allas

LÄS OCKSÅ


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…