Annons


Mumsiga bullar med mandelmassa och citrussmak

Suveräna bullar som överraskar med en aning citrus. Baka ut dem som snurror för fin form. Pensla med smör efter gräddning och doppa i socker.


Låt bullarna jäsa extra länge efter utbakningen. Foto: Pontus Ferneman

Bullar med 
citrussmak

24–28 st
2 tim 30 min

30 g jäst
3 dl mjölk
3 msk strösocker
450–475 g vetemjöl
150 g rumsvarmt smör

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
100 g riven mandelmassa
2 msk strösocker
finrivet skal av 1/2 citron el 1 liten apelsin

Annons

Garnering:
ägg till pensling
smält smör
strösocker

1. Smula jästen i en degbunke. Häll i mjölken och rör tills jästen har lösts. Rör ner socker och mjöl, lite 
i taget, varvat med smörklickar till en smidig deg.

2. Jäs övertäckt i ca 20 min.

3. Ta upp degen och kavla ut den med hjälp av lite mjöl till en platta, ca 35×65 cm.

4. Blanda fyllningen och fördela över plattan. Vik yttersidorna omlott så det blir tre lager deg.

5. Kavla sedan med lätt hand ut plattan till ca 30×50 cm. Skär ut 1 1/2–2 cm breda remsor, som vrids och snurras samman till en bulle. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

6. Jäs bullarna övertäckta i ca 1 1/2 timme tills degen reser sig igen efter lätt tryck.

7. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i 250° i 5–7 min till fin färg.

8. Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.

Prova också: Kardemummasnurror


(170)
(1)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…