Annons
Annons


Brytbullar med kardemumma

Ljuvliga bullar! Låt bullarna gräddas samman och bryt loss dem från varandra vid servering. Toppa dem med pärlsocker och mandelspån. Generöst och supergott.


Brytbullar med kardemumma

En drömgod plåt

2×30 bullar
Tid: 1 1/2–2 tim

125 g smör
5 dl mjölk
3/4 pkt jäst för söta degar
1 dl vit sirap
1 tsk salt
1 burk, 250 g, kesella naturell 10 %
2 ägg
16–18 dl vetemjöl

Annons

Fyllning:
200 g mjukt smör
1–1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk stött kardemumma

ägg till pensling
pärlsocker
mandelspån

1. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli ca 37°. Smula ner jästen i en bunke, lös upp jästen med lite av degspadet, häll över resten. Tillsätt sirap, salt, kesella och ägg. Blanda i mjölet lite i taget tills det blir en smidig men inte alltför fast deg. Jäs övertäckt i ca 30 min till nästan dubbel storlek.

2. Rör samman smör, socker och kardemumma.

3. Ta upp degen och arbeta lätt samman. Dela och kavla ut varje del till 60×30 cm. Bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop från långsidan till en rulle och dela i 30 bitar. Klä en långpanna med bakplåtspapper och sätt bullarna lite glest. Gör lika med nästa del. Lägg över en bakduk och jäs tills degen reser sig sig igen efter lätt tryck, ca 30 min.

4. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda bullpannan i nedre delen av ugnen i 200° i 25–30 min. Låt svalna på galler.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(27)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…