Annons


C-vitaminer för huden – 4 produkter som piggar upp!

Känns huden lite trött och hängig? Pigga upp med en C-vitaminkick som ger både fukt och lyster.


Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

Det finns några speciella ingredienser som visat sig ha en verkligt fin och synbar effekt på huden. En av dem är C-vitamin. Denna piggelinvitamin har inte bara en nyckelroll för hälsan, den finns även i hudens alla lager där den gör massor av bra saker.

C-vitamin

…  är bland annat en effektiv så kallad antioxidant vilket betyder att den skyddar huden mot fria radikaler som finns i kroppen men också i luften, t ex avgaser, cigarettrök och UV-strålar.
…   ger en kick till kollagenproduktionen. Kollagen – som brukar kallas för hudens madrass – gör att huden känns ”studsig” och spänstig. Från 30 års ålder bromsas tillverkningen. Då kan det behövas lite hjälp att få fart på fabriken igen.
…   fräschar snabbt upp, ger fin lyster och klarare ton. Effekten kommer nästan omedelbart, vilket är härligt om huden har känts lite hängig på sista tiden. Det finns även indikationer på att C-vitamin ska ljusa upp pigmentfläckar men det är en process som tar ganska lång tid och kräver uthållighet.
…   är inget som brukar irritera, om du inte använder det i väldigt höga doser, förstås. Du kan till exempel ha det i en dagcrème men också använda serum som en kur i några veckor – ett bra knep efter en lång vinter. Tänk bara på att det är extra viktigt att skydda huden om du gör en kur med högre halt C-vitamin eftersom den kan bli lite extra solkänslig.

Annons

4 bra skönhetsprodukter med C-vitaminer:

Pure Clay Bright Mask från L’Oréal

I L’Oréals nya ansikts
mask Pure Clay Bright Mask kombineras 
tre sorters lera med citrusfrukten yuzu. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Apprl)

Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence från Lumene

Behöver din hud både fukt och fräschör? Lägg till några droppar av Lumenes uppfriskande Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence
efter rengöringen. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Apprl)

Serien 7 Wonders från Leaders

Arkmask är ett snabbt sätt att pigga upp ansiktet. Alla i serien 7 Wonders från Leaders har en dos C-vitamin. Välj vad huden behöver. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Apprl)

Ready
Set Glow Vitamin C Peeling Pads från Kicks

Förbättrar struktur och lyster. Ready
 Set Glow Vitamin C Peeling Pads från Kicks har lätt exfolierande effekt och får porer att se mindre ut. Läs mer och köp här.

AV JESSICA BLOCKSTRÖM HEMBER
FOTO: SHUTTERSTOCK/IBL

Läs också: 10 hårspray för alla hårtyper – plus vår testvinnare!


(11)
(1)Annons


Annons

Laddar nästa sida…