Annons
Annons


Camping på sportlovet allt mer populärt


Foto: Kabe

Nu är det snart dags för sportlov i Sverige och intresset för vintercamping är rekordstort. Allt fler upptäcker charmen med att campa nära en skidbacke och de populäraste campingarna i de stora skidorterna Sälen och Åre har ett hårt tryck på bokningen.

Annons

– Vi har en kölista på folk som vill stå här hela vintersäsongen. Men fortfarande finns det luckor för den som vill göra ett kortare besök med husvagn eller husbil här i Sälen, säger Catharina Renheim på Kläppens camping.

Gilla Allas.se på Facebook

I hela landet finns 160 campingplatser som är öppna året runt, och ett femtiotal ligger nära en skidanläggning. Branschorganisationen SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, har i flera år sett en trend där vintercamping ökar.

– Moderna husvagnar och husbilar har allt man behöver för att få en mysig semester även på vintern. Och eftersom svenska campingplatser står för 60 procent av stugutbudet i Sverige, så finns det ju möjlighet till vintercamping även för den som inte har en egen husvagn, säger Lars Isacson, vd SCR.

Sugen på att vintercampa? En fullständig lista över året-runt-öppna campingplatser hittar du här »»»

Foto: Anna Olofsson

 


(3)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…