Annons
Annons


Carolina Klüfts och Anders Lundins julklappstips!


Foto: Staffan Widstrand/Ekoturismföreningen

Foto: Staffan Widstrand/Ekoturismföreningen

I samarbete med Naturens bästa har friidrottaren Carolina Klüft och programledaren Anders Lundin tagit fram sina bästa julklappstips bland sina naturfavoriter, som med Naturens Bästas presentkort kan läggas under granen!

Annons

Julen står för dörren och naturupplevelser är utmärkta julklappar för den som gillar svensk natur. Presentkort från Naturens Bästa har bra brett utbud, ger stor valfrihet och bidrar dessutom till vårt naturskydd.

Före detta friidrottaren och flerfaldiga guldmedaljören Carolina Klüft är bland annat engagerad i Naturskyddsföreningen, där hon främst arbetar med miljö och hälsa. När Carolina tävlade runt om i världen, insåg hon att det fanns en hel del svenska naturskatter som väntar här hemma. Hennes tre restips blir därför:

Tumlare med Kullabergsvandring blir en härlig skånsk heldag med bokskog, branta klippor och spaning efter ett av våra mest hotade marina däggdjur. Sköna skogsritter med massage, spa och badtunna finns lagom nära i södra Östergötland. Och fart och fläkt har jag svårt att tacka nej till, så mitt sista tips blir forsränning bland Jämtlands tuffa forsar. Perfekt till den som älskar adrenalinkickar i otämjd vattenkraft, säger Carolina Klüft och tillägger:

– Vi behöver inte åka till andra sidan jordklotet för att hitta äventyr. Börja med att upptäcka den svenska naturen. Ekoturism är nutidens och framtidens sätt att resa och uppleva vår vackra planet.

Anders Lundin är en välkänd TV-profil med en diger meritlista som programledare för bland annat Allsång på Skansen och höstens Allt för Sverige. Anders är också en flitig och nyfiken resenär med ett stort intresse för djur och natur. Något som syntes i TV-dokumentären om den utrotningshotade snöleoparden tidigare i år. En fascination som även gäller svenska rovdjur och en nattpaddling i ett av Bergslagens vargrevir står därför högt på önskelistan. En samisk renslädessafari är en spännande kulturupplevelse i det fria som lockar i norr, och varför inte ge bort en långsam paddeltur i Svartådalen norr om Västerås.

– Svensk natur är något som vi måste njuta av med alla sinnen. Då betyder naturen mer för fler och blir även värt att vårda för kommande generationer, säger Anders Lundin.

Presentkorten finns att köpa HÄR

Foto: Staffan Widstrand/Ekoturismföreningen

Foto: Staffan Widstrand/Ekoturismföreningen


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…