Annons
Annons


Carolina Klüft och ”Morsan” hos Skavlan


Skådespelaren Johan Rabaeus, forna friidrottsstjärnan Carolina Klüft, Elise Lindqvist som hjälper de prostituerade på Malmskillnadsgatan, samt de norska artisterna Bjørn Eidsvåg och Kurt Nilsen som spelar. Så blir fredagens Skavlan.

Annons

Han är svensk teaters leading man, men växte upp långt ifrån teaterfamiljen som diplomatbarn i Prag, Paris, NYC och Alger. Framtiden inom finanssektorn var utstakad, men Johan Rabaeus själv ville annat. Nu står han på scen, kanske i sin livs roll, som Salieri i Dramatens uppsättning av Amadeus.

Kissar när hon vill
Sedan ett år tillbaka slipper hon dopingkontroller och mjölksyra i benen. En av världens främsta friidrottare Carolina Klüft sadlar nu om och blir programledare under OS i Sotji 2014. I Skavlan berättar hon om friheten med att få kissa när hon vill och sin rädsla för döden.

Hon är snart 78 år, men trots sin ålder har Elise Lindqvist, eller ”Morsan” som de prostituerade kallar henne, ägnat de senaste 17 åren åt det hon kallar helvetetsgatan i Stockholm. Varje fredagskväll har hon funnits där på Malmskillnadsgatan med mat, kläder och samtal. Hon vet vad hon pratar om, hon har själv varit en av dem.

Bröllop och begravningar
Bjørn Eidsvågs
musikstycken följer med norrmän såväl på bröllop som till begravningar. På fredag kommer nationaltrubaduren till studion för att prata om svek, död och knäböj. Han har sitt band med sig och tillsammans med sångfågeln Kurt Nilsen framför de radiohiten ”På rett kjøl”.

Skavlan: Fredag 1 november, kl 21.00. SVT1

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…