Annons
Annons


Caroline Wennergren växte upp på cirkus


Melodifestivalen 2015

Första ska Caroline sminkas.

Caroline Wennergren tävlar i Melodifestivalens fjärde deltävling i Örebro 28/2 med ”Black Swan” (Låtskrivare: Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Aimee Bobruk).

I Allas nummer 6 2011 hade vi ett reportage om Caroline, det var året efter hon slagit igenom i Melodifestivalen med ”Different kind of love”. Du kan läsa hela reportaget här.

Bakom kulisserna med Caroline Wennergren

En del är avundsjuka på mig men det struntar jag i

Efter genombrottet i Melodifestivalen förra året har Caroline Wennergren haft fullt upp. Och nu gör hon succé med Christer Sjögren och hans krogshow som kommit till Stockholm. Vi följde med Caroline bakom kulisserna.
AV SUSANNE STAMMING FOTO: CICCI JONSON

Om ett par timmar ska Christer Sjögren köra i gång sin Elvis-hyllning ”Show Me Vegas” men redan nu är förberedelserna i full gång. Förväntansfulla resenärer väntar ivrigt i kön vid entrén och artisterna anländer en efter en. Vi går in bakom scenen, går nerför en trappa och hamnar bland loger och utrymmen för uppvärmning, fika och mycket annat.
Här möter kvällens andra stora stjärna gående i korridoren. Ett smittande leende har hon – unga Caroline Wennergren, tjejen som tog Sverige med storm under Melodifestivalen med sin låt”Different kind of Love”. En solstråle som gjort succé även här.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook
Melodifestivalen 2015

Efter sminket är det på med peruken.            Uppvärmningen är också viktig.         Caroline älskar de vackra klänningarna.

Född i Brasilien

Vi är på Rondo i Göteborg. Med i logen är även mamma Ingela, som ofta är med och stöttar sin dotter. Det är mycket som rör sig kring Caroline just nu. Livet har förändrats i snabb takt.
– Det var faktiskt inte så länge sen som jag började sjunga. Jag var väl 14 år och lyssnade kanske på lite annorlunda musik som Ella Fitzgerald, James Brown och Percy Sledge, säger Caroline.
Hon pratar med den där välkända raspiga rösten och det märks att hon gläds åt livet just nu. Det kunde ju varit annorlunda. Född i Rio de Janeiro i Brasilien kom hon till Sverige som adoptivbarn fem år gammal. Hon fann sig snabbt tillrätta i sin familj.
– Jag har aldrig varit tillbaka, men jag skulle gärna åka. Nu är det så mycket annat, men en gång blir det nog, tror Caroline.
Nu kom hon till en mycket konstnärlig familj, men hennes sångtalang låg ändå dold till och med för hennes familj.
– Jag blev så förvånad när hon kom hem och sa att hon skulle sjunga låten ”Stand by me” på skolavslutningen. Vi visste inte att hon kunde sjunga, säger mamma Ingela.
Men sjunga kunde Caroline verkligen och inspirationen blev tydlig för alla som såg henne ett par år senare i tv-programmet ”Sikta mot stjärnorna”, där hon gick till final som 16-åring.

Mamma Ingela är mycket stolt över sin dotter.

Mamma Ingela är mycket stolt över sin dotter.

– De var tveksamma till mitt musikval när jag ansökte, men det visade sig att det fungerade, berättar hon.

Har många talanger

Caroline lyckades komma på en andra plats med en gammal Ella Fitzgerald-slagdänga som säkert många i den unga publiken aldrig hört tidigare. Samtidigt var det fler än publiken och tv-tittarna som fick upp ögonen för Caroline och hennes speciella stil den där kvällen.
– Vi fick kontakt med ett skivbolag efteråt och det ledde till att Caroline fick ett skivkontrakt, säger mamma Ingela.
Caroline fick gott om tid på sig att spela in sin skiva. Tre år ägnades åt att hitta låtar som passade hennes speciella stil och att hitta soundet i studion. Ett av spåren var Melodifestivallåten ”Different kind of Love”.
– ”Sikta mot stjärnorna” förändrade verkligen mycket förmig. Framför allt fick jag känna på hur det var att stå inför en stor publik och sjunga. Det var härligt, berättar Caroline och ler med hela ansiktet.
Nu hade Caroline visserligen stått inför publik tidigare, fast då hade hon gjort något helt annat. Hon har många andra talanger, som att steppa, cykla enhjuling och rocka rockringar.

En overklig känsla

– Vi reste runt med ett cirkustält under några år när Caroline var liten. Det var en gammal dröm som gick i uppfyllelse för oss och ett antal andra familjer. Vi besökte olika marknader och gjorde shower med trollerier och akrobatik. Caroline, hennes bror och de andra barnen var med i olika nummer och vi hade fantastiskt roligt. Det är en tid man saknar, säger Ingela, som liksom pappa Jan i dag jobbar som teaterlärare.
Nu har en del av resandet Sverige runt blivit verklighet igen, tack vare Carolines turné i somras.
– Det är speciellt att packa ihop och dra vidare. Möta olika platser och olika människor. Jag gillar det, säger Ingela.
Caroline nickar och verkar redan se fram emot nästa turné. Men just nu är det showen med Christer Sjögren som gäller och familjen hemma i Mölnlycke, kompisarna på Hulebäcksgymnasiet och hunden Tifla.
– Hennes bror är väldigt stolt över henne, berättar mamma Ingela.
Skolkompisarna verkar också hålla på sin framgångsrika stjärna, men visst finns det avundsjuka också.
– Jag försöker att inte bry mig om det. De flesta människor är väldigt trevliga och jag får många brev och mejl från framför allt barn. Jag försöker att svara alla för det hade jag själv tyckt om. Sedan finns det en del som fotograferar mig ute på stan, så där i smyg, och det är klart att det kanske inte är alltid man vill bli fotad, säger Caroline.
Mycket har förändrats sedan förra våren då Caroline helt otippad tog sig till Melodifestivalfinal.
– Det var overkligt. Jag satt på bussen med min klass. Vi var på väg för att spela bowling då mamma ringde och berättade att jag kommit med i deltävlingen i Växjö. Alla jublade och chauffören övertalade mig att sjunga en sång, men jag kunde ju inte sjunga mitt bidrag så det fick bli ”Stand by me”, skrattar Caroline.
Sedan blev det att ta sig upp till Stockholm för att träffa Christer Björkman, de andra artisterna och pressen. Att ställa sig på scen med så många kända namn var nervöst.
– När jag också gick vidare till den stora finalen i Globen så grät jag, berättar Caroline.
Att hon sedan inte vann spelade inte så stor roll.
– Efterfesten var häftig. Det var kul att se alla kändisar, säger Caroline, som inte riktigt ser sig som en kändis själv.

Nervöst första gången

Melodifestivalen 2015

Caroline är en fantastisk tjej, säger Christer Sjögren.

Men hon har med sin ovanliga röst och fantastiska utstrålning tagit hela Sverige med storm. Nu har hon snart varit med i de flesta stora sammanhang: ”Allsång på Skansen”, ”Bingolotto” och ”Doobidoo”. Rutinen växer med varje dag och i vår är det dags för en ny skiva.
– Det är kul, säger hon om att vara med i fem föreställningar i veckan.
Hon går för att bli sminkad och för att värma upp. Det riktigt bubblar om henne. Hon småsjunger, snackar med sminkösen på engelska och tar toner från djupet av sin röst. Mamma håller sig lite i bakgrunden.
– Det var lite nervöst att träffa Christer första gången. Jag hade köpt hans senaste Elvis-skiva och lyssnat lite. Efter det har det mest varit mycket jobb med att lära sig texter, koreografi och sånt. Att få in allt i huvudet, berättar Caroline.
Hon blir snabbt allt färggladare och får löshår påsatt som en sista finish. Det är dags att värma upp. Hon drar fram en dyna och börjar:
– Jag brukar göra armhävningar, sit-ups och en del annat. Det är viktigt för att inte bli sjuk eller skada sig.
Under varje show ska hon dessutom göra fem ombyten så hon måste ha koll på att allt är med.
– Mest gillar jag den här, säger hon och visar oss en svart slimmad dräkt som det gnistrar om.
Hon sjunger tre låtar under showen: ”Different kind of Love”, ”Boots” och ”Things”. Den sistnämnda gör hon ihop med Christer.
Det börjar dra ihop sig för show. Även Christer har anlänt och förbereder sig i sin loge.
Han kommer förbi och hälsar.
– Visst är hon fantastisk. Så annorlunda, säger han och kramar om Caroline.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…