Annons
Annons


Celine Dion är min favoritvinnare!


Dina Nah. Foto: SVT

Dina Nah. Foto: SVT

Dina Nah debuterar i Melodifestivalen och hon tycker allt med den är kul. Favorit av alla vinnare är Celine Dion från 1988.

Vad kan du berätta om din låt?
– Det är en glad partylåt med väldigt mycket energi som handlar om hur det är att vara kär, eller rättare sagt om hur den person du är kär i får dig att må. Kärlek är ett ämne som aldrig går ur tiden, och jag tror inte att man kan få för mycket av den varan! När jag hör låten så tänker jag på varma sommarkvällar, även om texten inte alls handlar om det.

Annons

Vad säger du om årets startfält i din deltävling?
– I min deltävling så är det verkligen en härlig blandning av genres, så det finns garanterat någonting för alla!

Vad är det roligaste med Melodifestivalen?
– Allt är roligt! Att få skapa ett nummer utifrån en vision och se det blir till verklighet är magiskt! Och det ska bli fantastiskt roligt att få visa vem Dinah Nah är för hela svenska folket.

Hur förbereder du dig?
– Det kan egentligen sammanfattas med ett ord. Repar! Förutom att repa med dansarna så träffar jag min sångcoach för att se till att jag är så redo jag bara kan bli! Och så blir det en hel del konditionsträning för att orka med att sjunga och dansa samtidigt.

Något speciellt du gör precis innan framträdandet?
– Tar några djupa andetag, stänger ute omvärlden för att ha ett litet inre samtal med mig själv. Allt för att försöka lugna nerverna som lär ligga på utsidan i det ögonblicket.

Din egen favoritlåt genom tiderna i Melodifestivalsammanhang?
– Utan tvekan så är det ”Ne Partez Pas sans Moi” som Celine Dion tävlade, och vann med 1988 för Schweiz! Älskar åttiotals-soundet och melodierna även om jag inte förstår ett ord av vad som sjungs, haha!


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…