Annons
Annons


Charter eller reguljärt?


charter

Den svenske resenären vill ha en skräddarsydd paketresa till charterpris. Planering och ekonomi är föga förvånande de största hindren för att en resa ska bli av. Lösningen är att kombinera reguljärresans skräddarsydda flexibilitet med charterpaketens enkelhet, även med begränsad resebudget.

Annons

Lowcostholidays har kartlagt svenska resenärers preferenser i en ny undersökning. Resultatet visar att en ny kundgrupp har växt fram som kombinerar ekonomisk sparsamhet med höga krav på flexibilitet. 3 av 10 svenskar vill skräddarsy sin resa och var femte vill ha ett paket.

Gilla Allas.se på Facebook

Charterkulturen har länge legat svenskar varmt om hjärtat. Man har kanske klagat lite på tidiga avgångar och få alternativ på datum, men ändå föredragit det bekymmersfria i att allt är uppstyrt. Men logiken med att en knepigare avgångstid ger ett billigare pris är inte för den nye resenären. Från att fokus varit helt på beslutet om destination, samt ofta men inte alltid hotell, vill man nu även kunna bestämma till exempel vilket flygbolag man ska flyga med och kunna välja datum som exakt passar det personliga schemat.

Enligt undersökningen är de två största anledningarna till att semesterresan aldrig bokas att man inte har råd (38 %) eller har svårt att ta ledigt från jobbet (21%). Dessa två har tidigare hört ihop, när resorna är billiga kan man inte ta ledigt och när de är dyra har man inte råd.

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Lowcostholidays. Under perioden 6-7 oktober 2014 har sammanlagt 1007 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…