Annons
Annons


Checklista: Bra saker att ta med i ditt reseapotek!

När olyckan är framme är det bra att vara förberedd. En ny undersökning visar att svenskarna ofta glömmer att packa ner det viktigaste när de ska på semester. Nedan listas 10 måsten i ditt reseapotek!


Var förberedd om olyckan är framme på semestern.

Var förberedd om olyckan är framme på semestern.

En ny undersökning från Nestlé Health Science visar att endast var sjätte svensk tänker på att ta med sig ett reseapotek på semestern. De fem vanligaste produkterna som packas ner är dessutom inte tillräckliga för att ge ett brett skydd, särskilt inte för barnfamiljer.

Annons

Det vanligaste preparatet som tas med är värktabletter. Undersökningen visar att svenskarna felaktigt behandlar all form av huvudvärk med värktabletter, när det i själva verket är vätskebrist de drabbats av. Så mycket som 20 procent av svenskarna råkar ut för vätskebrist när de vistas utomlands – många utan att veta om det.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det är uppseendeväckande att kännedomen för symtomen på vätskebrist är så låg, säger Maria Roeck Hansen på Nestlé Health Science och uppmanar alla att packa ner vätskeersättning och hålla koll på sin vätskebalans när de reser till varmare klimat.

Svenskarnas 5 i topp i reseapoteket:

1. Värktabletter
2. Solskyddsfaktor
3. Plåster/bandage
4. Medel mot diarré
5. Allergitabletter

Ytterligare 5 saker som behövs men ofta glöms:

6. Vätskeersättning
7. Febertermometer
8. Pincett
9. Kortisonkräm
10. Myggmedel

Läs också: Så slipper du turistmage på semestern!

Är du matallergiker?

Är du gluten- eller laktosintolerant? Eller allergisk mot något annat födoämne? Glöm då inte att också skaffa Astma- och Allergiförbundets matallergikort innan du reser, så slipper du problem vid matbeställningar. Med hjälp av kortet kan du översätta aktuella ingredienser till 30 olika språk. Gå in på matallergikortet.se och skapa ditt eget kort!

Matallergikortet

Kortet som räddar matallergiker!

Fotnot: Undersökningen genomfördes av företaget Snabba Svar på uppdrag av Nestlé Health Science under vecka 18, 2015. Totalt deltog 1030 respondenter, vilka utgjorde ett representativt urval av den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder samt region. 

Källor: Nestlé Health Science, Apoteket, Astma- och Allergiförbundet.


(6)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…