Annons
Annons


Cheesecake med björnbär

Mumsigt gott med fyllning av philadelphiaost på en botten av krossade digestivekex. Med crème fraiche blir glasyren krämig med frisk smak.


Krämigt och gott.

Krämigt och gott.

Cheesecake med björnbär och färskost

12 bitar
Tid: ca 1 tim

200 g digestivekex
100 g margarin eller smör

Fyllning:
400 g färskost av philadelphiatyp
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
finrivet skal från 1 citron

Annons

Glasyr:
4 dl crème fraiche
1 dl florsocker
3 dl björnbär

 

1. Kör digestivekexen i en matberedare eller stöt dem i en mortel. Smält matfett i en kastrull och häll det över kaksmulorna.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Tryck ut kaksmulorna i en smord form med avtagbar kant, 24 cm i diam. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 200°, ca 5–10 min.

3. Vispa färskost, ägg och socker med en elvisp till en slät smet. Rör ner citronskalet och bred ut smeten i formen. Grädda cheesecaken i nedre delen av ugnen i 30–35 min och låt den svalna.

4. Blanda crème fraiche och florsocker och bred det ovanpå. Toppa med björnbär.

Av Kristina Eriksson
foto: Annika Broman

Baka mer: Cheesecake med passionsfrukt


(9)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…