Annons


Baka utan ugn – glutenfri cheesecake med nötter

Supergott utan gluten och socker. Krämigt härlig med mycket nötsmak! Prova Ulrikas cheeseckae med både mandelkräm och cashewkräm.


Glutenfritt fikagott utan socker och gluten.

Cheesecake med mandel och nötter

695 kcal/bit
10 bitar
1 tim

Cashewkräm:
400 g naturella cashewnötter
1 dl mandelmjölk
1/2 dl smält kokosolja
3/4 dl agavesirap
3 msk rostad mandelsmör
1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver

Annons

Mandelkräm:
15 torkade dadlar, 
urkärnade
2 msk mandelsmör
2 msk smält kokosolja
2 msk mandelmjölk
1/2 tsk salt
1/2 dl mandelspån (att strö mellan krämlagren)

Botten:
300 g skållade mandlar
1 msk flytande honung
1 krm salt
10 torkade dadlar, urkärnade

Garnering:
1 dl hackade, saltade mandlar

Prova också: Snabbfixad cheesecake med blåbär

1. Cashewkräm: Blötlägg nötterna över natten. Häll av vattnet och torka dem ordentligt. Lägg nötterna i en matberedare med kniv och kör några min. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät kräm. Ställ in i kyl.

2. Mandelkräm: Blötlägg dadlarna i varmt vatten i 10 min. Torka dem. Mixa dadlar och övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.

3. Botten: Rosta mandlarna i torr stekpanna några min tills de fått färg. Häll på honung och salta. Låt svalna något och lägg i en matberedare. Tillsätt dadlar, mixa ihop. Fördela i en form, ca 20 cm i diam. Sätt i frysen en stund. Bred mandelkräm över bottnen. Strö över mandelspån och bred på cashewkrämen. Sätt in i frysen i 2 tim.

4. Garnera med mandel.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

 

Kickstarta ditt nya liv med Ulrikas onlinekurs
Behöver du nya vanor och mer motivation att ändra dina kostvanor? Med färdiga inköpslistor, enkla maträtter och daglig coachning blir det lättare. 2 veckors LCHF turbo för 398 kr – Boka in dig på en kurs redan idag!


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…