Annons
Annons


Cheesecake med mockasmak

Lite kaffepulver ger chokladkakan med kesella- och färskosfyllning en härlig smakbrytning.


cheesecake

8–10 bitar
Tid: ca 1 tim

Botten:
200 g digestivekex, ca 13 st
100 g smält smör

 Fyllning:
250 g kesella 10 %
200 g färskost av philadelphiatyp
4 msk kakao
1 1/4 dl socker
3 ägg
2 msk snabbkaffepulver + 3 msk vatten eller 2 msk Kahlúa kaffelikör

Annons

 Garnering:
chokladkaffebönor
tropisk frukt, t ex physalis
blåbär

 1. Mixa kexen, tillsätt smöret och kör till en jämn massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten. Grädda i 175°, ca 10 min. Låt svalna.

2. Blanda kesella, färskost, kakao och socker. Vispa ner ett ägg i taget. Lös upp kaffepulvret i upphettat vatten och smaksätt med det eller med kaffelikören.

3. Häll fyllningen över bottnen och grädda 30–35 min i 175° tills den precis stannat. Ta ut kakan och låt kallna. Garnera med chokladkaffebönor, bär och servera vispad grädde till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(24)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…