Annons
Annons


Chokladbollar på nytt vis – med vuxen smak

Chokladbollen är en av de absoluta favoriterna på fikabordet både för stora och små. Smaksätt med några matskedar rom för en ny variant och mer vuxen ton.


Doppa hela bollen i smält choklad för lyxig effekt.

Doppa hela bollen i smält choklad för lyxig effekt.

Chokladbollar med rom

25 st
Tid: ca 40 min

100 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3–4 msk rom eller några droppar romarom
2 1/2–3 dl havregryn
75 g smält mörk choklad + 150 g att doppa dem i

Annons

Garnering:
ev hallon

1. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Rör ner kakao, rom, havregryn och smält choklad. Rör om tills allt är blandat. Låt svälla i 5 min, rulla sedan bollar. Ställ dem kallt en kort stund.

2. Smält choklad och doppa bollarna runtom. Lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna svalt. Garnera ev med hallon vid servering.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: PONTUS FERNEMAN


(11)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…