Annons
Annons


Suveränt goda chokladbollar

På mindre än en halvtimme bakar du massor av kalasgoda chokladbollar. Smaksätt med rom och garnera med rostade mandelspån för extra festlig touch.


Smaksätt med rom för vuxensmak.

Smaksätt med rom för vuxensmak.

Chokladbollar med rom

ca 30 st
Tid: 25 min

75 g kokosflingor
200 g mandelmassa
150 g mjukt smör
3 msk rom eller starkt kaffe
4 msk kakao    
3/4–1 dl florsocker
140 g havregryn

Garnering:
ca 100 g rostade mandelspån 

Annons

1. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna under omrörning tills de har fått lite färg, passa noga.

2. Riv mandelmassan, tillsätt smöret och vispa ihop till jämn smet. Tillsätt rom, kakao, florsocker, havregryn och kokos.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Forma kulor och rulla i mandelspån.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka chokladbollar med hasselnötter. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(16)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…