Annons
Annons


Festligaste cheesecaken – din nya favorit

Överdådigt vacker och makalöst god! Det här är cheesecaken som imponerar utan att vara krånglig. Yoghurt, vit choklad och färskost är en smaktrio som passar suveränt ihop.


Himmelsgott!

Himmelsgott!

Chokladcheesecake

ca 12 bitar
Tid: 45 min + tid att stelna

Botten:
1 dl mandel
100 g kallt smör
1 dl havregryn
1 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl socker

Fyllning:
5 gelatinblad
150 g vit choklad
500 g färskost, philadelphia naturell
250 g rysk yoghurt
3–4 msk florsocker
75 g hackad mörk choklad

Annons

Garnering:
ca 100 g mörk choklad
valfritt chokladgodis
1 dubbelnougat
citronmeliss el mynta

Gilla Allas.se på Facebook

1. Mixa mandeln grovt, tillsätt resterande ingredienser, mixa samman till en massa. Tryck ut massan i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 23 cm i diam.

2. Grädda bottnen i ugnen i 200° i ca 15 min tills den fått färg. Låt svalna. Blötlägg gelatinbladen i minst 5 min.

3. Smält den vita chokladen i mikro el i en skål över sjudande vattenbad, låt svalna av. Vispa samman färskost, yoghurt och florsocker till en jämn massa.

4. Ta upp och smält gelatinbladen med ca 2 msk kokt vatten. Låt svalna till simmig konsistens, rör ner ostsmeten lite efterhand och sedan den avsvalnade smälta chokladen. Vänd ner mörkt chokladhack. Häll smeten över bottnen och sätt in i kyl för att stelna i ca 3 timmar.

5. Vid servering garnera med smält choklad, som breds el ringlas över, valfritt chokladgodis och hyvlad nougat. Toppa med kryddgrönt.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också: Cheesecake med passionsfrukt

LÄS OCKSÅ


(60)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…