Annons
Annons


Drömdessert i glas

Snyggt serverat! Skär chokladkakan i mindre bitar och varva med hallon och vispad grädde. Lätt att göra – ljuvligt att äta!


chokladdessert

Mörk choklad och valnötter i härlig kombination med grädde och bär.

Chokladdessert med hallon

ca 8 port
Tid: ca 35 min + tid för kakan att stelna

4 ägg
2 1/2 dl socker
175 g mörk choklad
175 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g valnötter, ev hackade

Annons

1 liter hallon
3–4 dl vispgrädde
mynta eller citronmeliss

1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält hackad choklad långsamt i en skål över sjudande vattenbad tillsammans med smöret.

2. Blanda mjölet med bakpulver, sikta ner i äggvispet under omrörning. Vänd ner chokladblandningen och valnötterna i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda i 175°, 20–22 min, ta ut kakan och låt den stelna i formen.

4. Skär kakan i mindre bitar. I glas varvas chokladkaka, hallon och vispad grädde. Garnera med kryddgrönt.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Bjud på mer dessert: Mumsig chokladmousse


(22)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…