Annons
Annons


Gott som godis – chokladdoppade nötkakor

Tjusigt som om konditorn själv varit framme! Men det är hembakat! Underbara nötkakor doppade i choklad. Och vill du spara går det fint. De är lika goda – men inte lika snygga efter att ha varit frysta.


Konfektfint!

Konfektfint!

Chokladdoppade nötkakor

ca 48 st
Tid: 1 tim 10 min

Botten:
125 mjukt smör
2 1/4 dl socker
3 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
2 bittermandlar

150–200 g hasselnötskärnor
200 g nötmassa (typ nutella)
300 g mörk choklad
1 msk olja

Annons

1. Rör samman smör och socker. Fortsätt röra och tillsätt ett ägg i taget samt sikta ner vetemjöl och mald bittermandel.

2. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 22 x 32 cm. Bred ut den jämnt. Grädda i 175°, ca 15 min eller tills den fått en aning färg och precis stannat. Låt svalna.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Dela kakbottnen i längder, sedan kvadrater och sedan i trekanter.

4. Ugnsrosta nötterna i 200°, några minuter tills de får lite färg och skalen börjar lossna. Gnugga dem i en handduk så att det mesta av skalen försvinner. In med dem några minuter i ugnen igen och gnugga sedan bort resten av skalen.

5. Lägg en klick nötmassa på varje trekant och tryck tre nötkärnor på varje kaka.

6. Smält chokladen, rör ner oljan och doppa kakorna en bit upp men inte så mycket att det täcker nötkärnorna. Sätt dem på en bakpapperstäckt bricka, låt stelna.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Mera godisgott – rutor med schweizernöt. Klicka HÄR


(20)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…