Annons
Annons


Chokladfondant fylld med krämig kolasås

Bjud på en dessert som överraskar! Inuti den härliga chokladkakan göms ett hjärta av len kolasås. Vill du ha lite syrlig smak? Lägg några hallon i varje form också.


Ta genvägen – fyll med färdigköpt kolasås.

Ta genvägen – fyll med färdigköpt kolasås.

Chokladfondant med kolasås

6 st

100 g mörk choklad, 70 %
100 g smör + extra att smörja formarna med
2 ägg
1/2 dl socker
2 msk mjöl
1 dl kolasås från tub

Till servering:
vaniljglass
färska hallon

Annons

chokladfondant-steg

1. Smörj sex portionsformar med smör. Smält choklad och smör i en kastrull.

2. Knäck äggen i en bunke och häll i socker. Vispa det poröst med elvisp.

3. Vänd ner den smälta chokladen och mjölet i äggsmeten. Fördela smeten i formarna.

4. Tryck i kolasåsen mitt i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175°, 10 min. Servera med glass och färska hallon.

Av Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Caroline Tengen


(84)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…