Annons
Annons


Chokladfyllda kokosflarn

Dubbelt så gott! Smarriga småkakor med chokladfyllning mellan två kokosflarn. Lättbakat!


kokosflarn
16–18 st dubbla
Tid: ca 45 min

75 g smör
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g riven kokos
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Annons

 1. Smält smöret. Vispa ägg och socker, häll i kokos och vetemjöl blandat med bakpulver. Rör ner det smälta smöret. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt. Obs: Tänk på att det ska vara 32–36 st.

2. Grädda kakorna i 175° i ca 10 min eller tills de får färg. Låt svalna.

3. Rör smör och florsocker poröst, häll i äggulan och sikta ner kakao och vaniljsocker. Rör till en slät kräm.

4. Lägg ihop kakorna med chokladkrämen emellan. Frys in och ta fram efter hand.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(14)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…