Annons
Annons


Chokladglass med körsbärskompott


Åh, så gott det är med hemgjord chokladglass!

Åh, så gott det är med hemgjord chokladglass!

4–5 port
Tid: ca 30 min + tid i frys

3 äggulor
1 1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2–3 msk kakao
75 g finhackad mörk choklad
3 dl vispgrädde

Körsbärskompott:
225 g urkärnade körsbär (finns frysta)
1–2 msk socker
2 dl röd saft, gärna körsbärssaft, eller vatten
ca 1 1/2 tsk potatismjöl

Annons

Garnering:
citronmeliss

1. I en kastrull sjuds äggulor, socker, grädde och kakao till en kräm under omrörning.

Gilla Allas.se på Facebook

Får inte koka! Rör ner chokladhacket i den heta krämen tills chokladen smält. Låt svalna. Rör då och då.
2. Vispa grädden till ett slätt skum, inte grynigt. Rör ner i chokladsmeten. Häll chokladsmeten i en burk med tättslutande lock, frys till nästa dag.
3. Lägg körsbär och socker i en kastrull, häll över saften och låt det koka upp, sjud samman i någon min. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt under omrörning tills det tjocknar och första bubblan syns. Låt svalna något, men kompotten ska ändå vara ljummen.
4. Ta upp glassen, låt stå och mjukna ca 15 min. Bottna med körsbärskompott, lägg på en kula glass. Garnera med citronmeliss. Servera genast.

Supertricket – så kärnar du ur körsbär på ett kick!

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(24)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…