Annons
Annons


Chokladkaka med kolaglasyr


Både kola och choklad - ingen kan motstå den här kakan!

Både kola och choklad – ingen kan motstå den här kakan!

ca 12 bitar
Tid: ca 35 min

200 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
3/4 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Kolaglasyr:
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
75 g mörk hackad choklad
2 msk smör

Annons

Garnering:
små chokladlinser eller valfritt

1. Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från värmen, rör i socker och lätt vispade ägg. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör om och häll i en bakpappersklädd rund form, ca 27 cm i diam.
2. Grädda kakan i 200° ca 12–15 min. 3. Koka samman grädde, socker och sirap tills det blir en tjock sås (20–25 min). Dra kastrullen från värmen, rör ner hackad choklad och smör. Låt svalna något och häll glasyren över kakan som ännu finns i formen. Garnera t ex med chokladlinser.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

 

 

 


(73)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…