Annons
Annons


Chokladkaka med saffranstryffel

Choklad och saffran ihop är ljuvligt gott!


chokladkaka med saffran

12 bitar
Tid: 1 timme

Botten:
200 g smör

200 g mörk choklad
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 kuvert saffran + 1 sockerbit + 1 msk okryddad sprit

1 dl vispgrädde
250 g vit choklad

Annons

Garnering:
fikon

granatäppelkärnor
kumquats

1. Smält smör och grovhackad choklad på medelvärme. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta mjölet, och vänd ner det försiktigt omväxlande med chokladblandningen i äggsmeten.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 23 cm i diam. Grädda i 175°, 35–40 min. Låt svalna.

3. Stöt saffran och sockerbit i mortel och lös upp med brännvin. Låt dra en kort stund.

4. Koka upp grädde och saffranslösningen. Tillsätt hackad choklad och låt den smälta i den varma grädden. Låt stelna till bredbar konsistens. Bred tryffeln över tårtan och låt stelna i kyl. Garnera tårtan enl bild.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med choklad hittar du om du klickar HÄR»»


(52)
(3)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…